subota, 4. veljače 2017.

UKUSNE BELE PIHITIJE RECEPT VREDAN SVAKOG TRUDA

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

Sastojci:
  • 1/2 l jogurta
  • 60 gr želatina
  • 200 gr majoneza
  • 1-2 kom kuhana jajeta
  • 100 gr šunke
  • 2 kom kuhane mrkve
  • 2-4 kom kiselih krastavaca
  • malo svježeg peršuna
  • soli


Priprema:
1.
Grijati jogurt i želatin dok se želatin sav ne rastopi ( nemojte dozvoliti da provri).
2.
U toplu masu dodati majonez i malo soli dobro umutiti mikserom.
3.
Dodati sitno sjeckane: jaja, mrkvu, šunku i krastavce.


4.
Modlu nakvasiti hladnom vodom posuti sitno sjeckanim peršunom i izliti masu.
5.
Ostaviti u frižider da se stegne pa sutra servirati po želji.

Posluživanje:
Ja nisam stavljala peršun. Umjesto želatina stavljala sam agar-agar (želatin biljnog porjekla, čini mi se da se pravi od morskih algi) kojeg možete sigurno naći u boljim makrobiotičkim radnjama.

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

0 komentari:

Objavi komentar