subota, 4. veljače 2017.

DIVAN ROLAT SA BANANAMA KOMBINACIJA KOJU MORATE PROBATE


Sastojci:
Tijesto:
  • 5 jaja
  • 1 čaša (2 dl) kristal šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žlice brašna
  • 3 žlice čokolade u prahu
  • pola praška za pecivo
  • 1 žlica vode
  • 1 žlica ulja


Krema:
  • 3 jaja
  • 1 čaša (2dl) kristal šećera
  • 10 dag čokolade Milka
  • 20 dag maslaca
Ostalo
4 banane
Priprema
1.
Veliku tepsiju veličine pećnice obložiti papirom za pečenje i upaliti pećnicu na 180 st.C.
2.
Miksati biskvit od žutanjaka, vode, šećera i vanilin šećera dodajući ulje, brašno s praškom za pecivo, čokoladu i snijeg od bjelanjaka.
3.
  Tijesto izliti u tepsiju i peći 15-20 minuta na 180 st.C. Kad je pečeno, zajedno sa papirom prebaciti na mokru krpu, zarolati suprotne krajeve prema sredini i ostaviti da se hladi.
4.
Za kremu mutiti jaja i šećer na pari te kad počne gusnuti dodavati kockice čokolade Milka, miksati dalje dok se čokolada potpuno otopi (ukupno cca 15-20 minuta) pa maknuti da se hladi. Dok se hladi krema će se zgusnuti pa povremeno treba promiješati. U ohlađenu kremu dodati pjenasto umućen maslac (ili margarin).


5.
Odmotati tijesto, premazati kremom, staviti banane na suprotne strane i zarolati svaki kraj tijesta prema srediti. Okrenuti roladu tako da spojevi budu na donjem dijelu te premazati ostatkom kreme.

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

0 komentari:

Objavi komentar