nedjelja, 29. siječnja 2017.

Kokos štanglice

 

Sastojci:
za biskvit:

  • 4 kom bjelanca
  • 200 g šećera
  • 200 g kokosa
  • 1 kašika Glatkog brašna Podravka
  • 1 kašičica Praška za pecivo Docela



za fil:
  • 4 kom žumanca
  • 6 kašika šećera
  • 2,5 dl mlijeka
  • 3 kašike Gussnela Dolcela (gustina)
  • 2,5 dl slatke pavlake za šlag
  • 1 kašičica vanilije
za čokoladni sloj:
  • 150 g čokolade
  • 50 ml slatke pavlake
  • i još
  • 50 g čokolade
Priprema:
Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer i mutiti da se šećer istopi. Pomiješati kokos, brašno i prašak za pecivo pa kašikom polako umiješati u smjesu od bjelanaca prebacujući smjesu odozdo pema gore dok se sve ne sjedini. Kalup 20 x 30 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smjesu i poravnati. Peći na 180 C da kora blago porumeni i odvoji se od ivica pleha.



Istopiti čokoladu i slatku pavlaku pa preliti preko ohlađene kore. Ostaviti da se čokolada stegne.
Za fil u 1 dl mlijeka razmutiti gustin i žumanca, ostatak mlijeka i šećer kuvati pa sipati gustin i miješati dok se ne zgusne, ostaviti da se ohladi uz povremeno miješanje.
Umutiti slatku pavlaku, umutiti i ohlađenu kremu pa dodavati po malo umućene pavlake i sve dobro sjediniti, dodati vaniliju pa izmiješato.
Kremu premazati preko čokoladnog sloja, poravnati i posuti rendanom čokoladom.
Ostaviti da se dobro ohlade.




Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar