Sastojci:
- 600gr +2v.z. integralnog brasna brasna tip 400 +2 v.z.integralnog brasna
- 1m.z. soli(po potrebi)
- 1kocku svjeze germe (kvasac moze i suhi)
- 1m.z. sećera ( kristal)
- 1 v.z. domace masti (ili maslac ili 50 ml.ulja)
- 400ml tople vode
Priprema:
Brasno prosijati u jednu vecu posudu i dodati mast,sol i secer,u toplu vodu istopiti svjezu germu i kada se germa uzdigne dodati u brasno i umijesiti postepeno dodajuci mlaku vodu .Da kruh nebi bio samo od bjelog brasna ja obavezno dodam na tu kolicinu 2 veluke zlice integralnog brasna .
Zamjesiti cvrsce tijesto te mozda i neces trebati svu vodu.Zamjeseno tijesto ostaviti da naraste u jednoj vecoj posudi dobro pokriveno oko 45 min.
Dasku pobrasnaviti i nadoslo tijesto premijesiti i srolati te napraviti zeljeni oblik i staviti u posudu u kojoj ces peci kruh (posudu malo pomasti maslacem i pobrasnavi da se kruh ne zaljepi).
Kruh pusti ponovo da naraste i zarezi ga sa ostrim nozem te ga sa cetkicom i hladnom vodom namazi i stavi ga peci na 180C dok neporumeni.Peceni kruh istresti na cistu krpu i utopli ga dok se neohladi.
Izvor : www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar