Sastojci
- 12 osoba
- 500g lisnatog testa
za fil 1
- 500g kupina(moze i neko drugo sezonsko voce)
- 200ml vode
- 200g secera
- 1 Pudinga vanilin Dolcela+1kasika škrobnog brašna
fil 2
- 500ml slatke pavlake
- 100g bele cokolade
- 250g mascarpone sira(moze i neki drugi sir ne slani)
Priprema
1.Prvo skuvajte fil od kupina. U serpu stavite kupine sa secerom i malo vode,pustite da provri. Posebno razmutite puding i škrobno brašno u ostatku vode pa ukuvajte u fil.
Kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
2.Lisnato testo podelite na 3 dela. Razvijte 3 tanke korice na pek papiru promera 20x30cm stavite na prevrnuti pleh i Pecite svaku posebno na 200 stepeni oko 10minuta. Treba blago da porumeni,videcete ivice da zute i odma vadite iz rerne.
3.Umutite slatku pavlaku. Otopite belu cokoladu nad parom ili u mikrotalasnoj. Umucenoj pavlaci dodajte sir i cokoladu i umutite jos malo mikserom da se sjedini.
4.Filove podelite na 3 dela pa redjajte
KORA-FIL OD MALINA-FIL OD SIRA-KORA-FIL OD MALINA-FIL OD SIRA-KORA-FIL OD MALINA-FIL OD SIRA.
Ukrasite po zelji
Posluživanje
kolac najbolje ostavite da prenoci u frizideru,da bi kore omeksale.
0 komentari:
Objavi komentar