petak, 7. listopada 2016.

Grčke gljive


Predivno jelo koje se moze servirati uz pita kruh hladno kao meza ,uz pire krumpir ,rizu kao glavno jelo,ili kao prilog mesu sa rostilja.Uzivajte1

 Sastojci  

  • 700g manjih šampinjona
  • 150g koncentrata rajčice
  • 30ml bijelog vina/temeljac




  • 3 kocke šećera/ako koristite temeljac 2 kockice
  • 100ml vode
  • 4žlice maslinovovg ulja
  • 1žličica timijana
  • 1 mali luk
  • 1list lovora
  • sol,papar


Priprema
1.Ogulite i nasjeckajte luk na sitno. U tavi zagrijte maslinovo ulje izdinstajte /sotirajte luk nekih 5 min.da omeksa.Dodajte bijelo vino/mozete ga zamijenit sa temeljcem/ te vodu. Posolite ,popaprite dodajte timijan i lovorov list.

Pustite da sve prokuha.Kad prokuha dodajte koncentrat rajcice i secer.Smanjite temperaturu na najnize pa pustite da kuha 15 min.dok se ukuha na pola.

2.Tada dodajte gljive/oprane i osusene , pustite da kuha 5 min. Servirajte toplo ili hladno ,kao mezu ,prilog ili glavno jelo.

0 komentari:

Objavi komentar