Predivno jelo koje se moze servirati uz pita kruh hladno kao meza ,uz pire krumpir ,rizu kao glavno jelo,ili kao prilog mesu sa rostilja.Uzivajte1
Sastojci
- 700g manjih šampinjona
- 150g koncentrata rajčice
- 30ml bijelog vina/temeljac
- 3 kocke šećera/ako koristite temeljac 2 kockice
- 100ml vode
- 4žlice maslinovovg ulja
- 1žličica timijana
- 1 mali luk
- 1list lovora
- sol,papar
Priprema
1.Ogulite i nasjeckajte luk na sitno. U tavi zagrijte maslinovo ulje izdinstajte /sotirajte luk nekih 5 min.da omeksa.Dodajte bijelo vino/mozete ga zamijenit sa temeljcem/ te vodu. Posolite ,popaprite dodajte timijan i lovorov list.
Pustite da sve prokuha.Kad prokuha dodajte koncentrat rajcice i secer.Smanjite temperaturu na najnize pa pustite da kuha 15 min.dok se ukuha na pola.
2.Tada dodajte gljive/oprane i osusene , pustite da kuha 5 min. Servirajte toplo ili hladno ,kao mezu ,prilog ili glavno jelo.
0 komentari:
Objavi komentar