petak, 7. listopada 2016.

Karamele s povrćem




Sastojci

  • 4 osobe
  • 400g lisnatog tijesta
  • 450g povrca po želji:tikvica,paprika,balancana/patliđan
  • 50g nasjeckanih odkoštenih zelenih maslina
  • 125g mozzarelle




  • 1 češnja češnjaka
  • 2žlice maslinovovg ulja
  • 1žličica nasjeckanog peršina
  • sol,papar
  • 1 žumanjak
  • 1 žličica sezama


Priprema
1.Operite i narezite povrce na fetice. Poslolite ga lagano.Na suhoj grill tavi preprzite povrce s obje strane.Ostavite da ohladi  i narezite na manje trakice. Dodajte mu sitno nasjeckane masline,persin,cesnjak ,naribanu motzzarellu/sitno nasjeckanu,maslinovo ulje ,sol i papar.



2.Rzvaljate lisnato tijesto. Razrezite ga na cetri jednaka dijela. U svaki dio stavite saku najeva.Zamotajte kao karamele ,vezite krajeve trakicama papira za pecenje. Zagrijte pecnicu na 180C Na protvan stavite papir za pecenje pa poslazite karamele . Premazite ih razmucenim zumanjcem i pospite sa sezamom. Pecite negdje 20min.dok ne dobiju finu  zlatnu boju ,postanu hrskavi  i pocmu se micati po protvanu.

3.Ako zelite da vam karamele fino izgledaju ,maknite masnice od trakica papira za pecenje i umjesto njih zavezite vlati mladog luka ili vlasca.




0 komentari:

Objavi komentar