Sastojci
- 4 osobe
- 400g lisnatog tijesta
- 450g povrca po želji:tikvica,paprika,balancana/patliđan
- 50g nasjeckanih odkoštenih zelenih maslina
- 125g mozzarelle
- 1 češnja češnjaka
- 2žlice maslinovovg ulja
- 1žličica nasjeckanog peršina
- sol,papar
- 1 žumanjak
- 1 žličica sezama
Priprema
1.Operite i narezite povrce na fetice. Poslolite ga lagano.Na suhoj grill tavi preprzite povrce s obje strane.Ostavite da ohladi i narezite na manje trakice. Dodajte mu sitno nasjeckane masline,persin,cesnjak ,naribanu motzzarellu/sitno nasjeckanu,maslinovo ulje ,sol i papar.
2.Rzvaljate lisnato tijesto. Razrezite ga na cetri jednaka dijela. U svaki dio stavite saku najeva.Zamotajte kao karamele ,vezite krajeve trakicama papira za pecenje. Zagrijte pecnicu na 180C Na protvan stavite papir za pecenje pa poslazite karamele . Premazite ih razmucenim zumanjcem i pospite sa sezamom. Pecite negdje 20min.dok ne dobiju finu zlatnu boju ,postanu hrskavi i pocmu se micati po protvanu.
3.Ako zelite da vam karamele fino izgledaju ,maknite masnice od trakica papira za pecenje i umjesto njih zavezite vlati mladog luka ili vlasca.
0 komentari:
Objavi komentar