petak, 7. listopada 2016.

Čokoladni duo

Čokoladni duo
Sastojci
Čokoladni biskvit:

  • 165 grama maslaca ili margarina




  • 200 grama čokolade za kuhanje
  • 200 grama šećera u prahu
  • 4 jaja
  • 3 žlice kakaa
  • 100 grama brašna


Krema od bijele čokolade:

  • 200 grama bijele čokolade (najobičnija bijela čokolada, odnosno najjeftinija koju sam našla)
  • 1 vrećica želatine
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 200 ml vrhnja za šlag


Priprema
1.Na pari rastopite maslac, čokoladu, kakao, šećer. U ohlađeno dodajte brašno i jaja.

2.Pecite u kalupu u koji ste na dno stavili pek papir na 180 stupnjeva oko 25 min. Kalup je 24 cm.



3.Bijelu čokoladu također rastopite na pari sa šećerom i 50 ml vrhnja za šlag. Ohladite. Ostatak od 150 ml istucite, u čokoladu dodajte omekšanu želatinu koju ste pripremli po uputama na vrećici, i tučeni šlag.

4.Namažite sa kremom čokoladni biskvit.

5.Na kremu od bijele čokolade dodajte 200 ml istučenog šlaga. Dobro ohladite.

0 komentari:

Objavi komentar