utorak, 27. rujna 2016.

Peciva punjena sa piletinom i krem sirom


Kuvala sam domaću supu i ostalo nam je mesa iz supe i razmišljam kako da ga upotrebim, jer nije ga bilo dovoljno da bih mogla da ga iskoristim za nešto drugo....

Sastojci  
Sastojci za testo:

  • 85 ml tople vode
  • 12 g suvog ili 30 g svežeg kvasca




  • 1 kašičica šećera
  • 335 ml toplog mleka
  • 180 g putera,sobne temperature
  • 1 jaje
  • 1 1/2 kašičica soli
  • 650 do 675 g brašna
  • hlebne mrvice
  • 1/2 kašičice italijanskog začina


Sastojci za punjenje:

  • 300 g kuvane ili pečene piletine
  • 250 g krem sir
  • 30 g izrendanog parmezana
  • 2 čena sitno iseckanog belog luka ili 2 kašike sitno iseckanog vlašca
  • 1 kašika sitno iseckanog peršuna
  • so i biber


Priprema
1.U toplu vodu dodati kašičicu šećera i suvi kvasac, izmešati i ostaviti sa strane da se kvasac podigne.

2.U vanglicu staviti 300 g brašna, dodati toplo mleko, polovinu omekšalog putera, ( 90 g ) koji ste rastopili i ohladili, drugu polovinu ostaviti tako kako jeste, dodajte nadošli kvasac i mikserom sa spiralnim nastavcima sve to umutiti u jednu lepljivu i retku smesu. Stalno muteći, dodavati po malo preostalo brašno sve dotle dok ne dobijete meko i glatko testo, koje, kad ga uštipate prstima po malo se lepi.


3.Podmazati vanglicu sa malo ulja, premazati i testo,pokriti ga sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se testo udupla, sat do sat i po vremena, u zavisnosti koliko je prostorija topla.

4.Dok testo raste, napraviti fil. Piletinu iseći ili iskidati na sitne delove i staviti u jednu zdelu, dodati omekšali krem sir, sitno iseckan vlašac  ( ja ga nisam imala te sam dodala sitno iseckan peršun i sitno iseckan beli luk ) i dodati sitno izrendan parmezan, morsku so, sveže samleven biber i sve zajedno izmešati.

5.Naraslo testo pritisnuti pesnicom da izađe sav vazduh,podeliti testo na pola ili, ako vam je lakše praviti kiflice od manje testa, podeliti na 3 dela, premesiti i na vrlo blago pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti testo u krug oko pola cm debljine. Ja sam podelila testo na pola i od svake polovine kad sam rastanjila testo, isekla sam na četvrtine i svaku četvrtinu isekla na 3 dela. Pre nego što rasečete testo, premazati ga sa 2 kašike omekšalog putera ( svaka jufkica po 30 g omešalog putera što je još 60 g )i tek onda raseći na 12 delova.

6.Na svaki deo sa šire strane staviti  po punu kašiku fila, koji ste ranije pripremili. Zaviti kiflice, uvaljati ih u hlebne mrvice, koje ste izmešali sa italijanskim začinom i ako je potrebno, malo ih pritisnuti da se mrvice zalepe za testo i staviti ih na pleh,koji ste premazali puterom ili prekrili papirom za pečenje. Sad tako isto uraditi i sa drugim delom testa. Tako pripremljene kiflice pokriti sa providnom folijom i ostaviti da još jednom narastu, oko pola sata ili malo duže.

7.Zagrejati rernu na 175*C i peći rolnice dok vam ne porumene oko 35 do 40 minuta ili kraće. Pečene kifle izvaditi iz rerne, premazati sa ostatkom putera, ( ostalo je oko 30 g ) koji ste otopili, pokriti i ostaviti da se ohlade.( ako ih služite sa bešamelom od sira nemorate ih premazati otopljenim puterom )

8.Poslužiti tople.

Po želji možete napraviti bešamel sos sa sirom, sa kojim ćete preliti kiflice.

U tiganj staviti 1 kašiku na slanog putera i zagrejati, dodati brašni i stalno mešajući pržiti oko 1 minut, sipati 125 ml mleka i stalno mešajući, kuvajte dok se malo ne zgusne, pobiberiti i posoliti po ukusu i na kraju dodati 50 g izrendanog cheddar sira, sve izmešati.
Kašikom sipati sos u tankom mlazu preko kiflica i odmah ih poslužiti.
Mi smo ih jeli bez bešamel sosa.

9.Prijatno!!!!

0 komentari:

Objavi komentar