utorak, 27. rujna 2016.

Chocolate forest fruit cake


Sastojci

  • 400 gr. šećera
  • 220 gr. putera
  • 60 ml. ulja
  • 4 jaja
  • 220 ml. mleka
  • 220 ml. toplo cappuccino (220ml. vode + 5 pune kašikice cappuccina)




  • 1 kašikica vanilin ekstrakt
  • 320 gr. brašna
  • 80 gr. kakaa (prosejanog)
  • 2 kašikice sode bikarbone
  • 1/2 kašikica praška za pecivo
  • 1/2 kašikica soli


Krema

  • 500 ml. slatke pavlake
  • 600 gr. tamne čokolade (60-70%)
  • oko 150 gr. šumsko voće (punenje za praline)


Za ukrašavanje

  • 2 kesice šlag kreme - čokolada
  • malo od kreme
  • čokoladne rolere


Priprema
1.Pećnicu uključite na 180°C.
2.Puter penasto umutite sa šećerom. Dodajte maslo i miksirajte 1 minut.
3.Jaja umutite penasto, dodajte mleko, cappuccino i vanilinog ekstrakta i miksirajte sasvim malo, samo da se smesa sjedini.
4.Suve sastojke (brašno, kakaa, sode bikarbone, praška za pecivo i so) dobro ih izmešajte i dodajte u  puter. Miksirajte na najmanjoj brzini oko jedan minut, a onda u dva navrata dodajte izmutena jaja.
Miksirajte dok se ne dobije glatku smesu.
5.Papirom za pecenje obložite tri okrugla kalupa promjera 20cm.

(Ja sam pekla u dva kalupa: u jedan kalup sam stavila  2/3, a u drugi kalup 1/3 od smesu za torte, pa kad su se ispekle jednu sam koru  prerežala na dva djela).Sipajte smesu u kalupe i pecite 30-35 minuta.
6.Dok se kore peku pripremite kremu. Slatku pavlaku  zagrejte na vatru, dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se smesa ne izednači. Prebacite kremu u posuđe ( u koje čete kasnije malo izmiksirati kremu) i stavite je da se hladi u frižider.
7.Kad se krema stegne, izvadite je iz frižidera i sasvim malo izmiksirajte. Kremu podjelite na tri djela.
8.Na tacnu za posluživanje stavite jednu koru, namazite je kremom, nad kremom namazite šumskog voća, pa drugu koru, pa drugi deo kreme, pa naemazite sa šumskog voća, pa treća kora i na kraj celu tortu premazite kremom.
9.Tortu ukrasite sa šlag kremom ili po vašoj želji.



0 komentari:

Objavi komentar