utorak, 27. rujna 2016.

DIVNA SAVRŠENA TORTA – NE MOGU JE DRUGAČIJE NAZVATI



Biskvit: 

  • 130 g maslaca
  • 300 g šećera
  • 3 jaja
  • 120 ml mlijeka
  • 160 g oštrog brašna




  • 60 g gorkog kakaa
  • 1 žličica sode bikarbone
  • na vrh žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli


Vanilin krema

  • 3 pudinga od vanilije
  • 7 žlica šećera
  • 125g margarina
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 700 ml mlijeka
  • 2 žlice arome vanilije
  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 1 kremfix


Čokoladna krema

  • 3 pudinga od čokolade
  • 7 žlica šećera
  • 125 g margarina
  • 3oo ml slatkog vrhnja
  • 700 ml mlijeka
  • 1 vrećica arome naranče Dr.Oetker
  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 1 kremfix


I još:

  • 1 crveni preljev za torte
  • 150 g čokolade
  • 3 žlice ulja


Priprema:
1. Biskvit:
2. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje.
3. U posudi izmiksajte maslac sa šećerom i dodavajte jedno po jedno jaje.
4. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno,kakao,p.p. sol i sodu bikarbonu.


5. U smjesu maslaca, šećera i jaja lagano umješajte suhe sastojke uz dodatak mlijeka dok ne
dobijete gustu smjesu.
6. Istresite smjesu u kalup za tortu i pecite 40 min. (Ja sam ispekla ovakva dva biskvita, no možete i jedan te ga pažljivo prerezati na dva dijela, ovisi kakav imate kalup.)
7. Vanilin krema / Čokoladna krema
8. Prašak za puding pomiješajte s šećerom i 300ml slatkog vrhnja.
9. U mlijeko stavite pola margarina i 2 žlice arome vanilije (Za čokoladni stavite aromu naranče) te ga zakuhajte.
10. U zakuhano mlijeko umiješajte puding.Kad se zgusne puding stavite ga na hladno i prekrijte ga kuhinjskom prozirnom folijom da se ne stvori kora.
11. U ohlađeni puding dodajte 2 žlice ruma te tučeno slatko vrhnje 350ml x 1 kremfix.
12. Redoslijed slaganja:
13. Biskvit poškropite s rumom. Oko biskvita stavite obruč i istresite Vanilin kremu.
14. Stavite drugi biskvit i tanko namažite s čokoladnom kremom i napravite crveni preljev za torte po uputi na vrećici i prelijte preko biskvita.
15. Kad se preljev stisnuo istresite čokoladnu kremu, poravnajte.Stavite u frižider na pola sata. Napravite čokoladnu glazuru od 150 g čokolade i 3 žlice ulja(odokativno).Ukrasite tortu.
16. Najbolje ju je raditi dan prije jer je rashlađena božanstvena.
Uživajte!!

0 komentari:

Objavi komentar