Biskvit:
- 130 g maslaca
- 300 g šećera
- 3 jaja
- 120 ml mlijeka
- 160 g oštrog brašna
- 60 g gorkog kakaa
- 1 žličica sode bikarbone
- na vrh žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
Vanilin krema
- 3 pudinga od vanilije
- 7 žlica šećera
- 125g margarina
- 300 ml slatkog vrhnja
- 700 ml mlijeka
- 2 žlice arome vanilije
- 350 ml slatkog vrhnja
- 1 kremfix
Čokoladna krema
- 3 pudinga od čokolade
- 7 žlica šećera
- 125 g margarina
- 3oo ml slatkog vrhnja
- 700 ml mlijeka
- 1 vrećica arome naranče Dr.Oetker
- 350 ml slatkog vrhnja
- 1 kremfix
I još:
- 1 crveni preljev za torte
- 150 g čokolade
- 3 žlice ulja
Priprema:
1. Biskvit:
2. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje.
3. U posudi izmiksajte maslac sa šećerom i dodavajte jedno po jedno jaje.
4. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno,kakao,p.p. sol i sodu bikarbonu.
5. U smjesu maslaca, šećera i jaja lagano umješajte suhe sastojke uz dodatak mlijeka dok ne
dobijete gustu smjesu.
6. Istresite smjesu u kalup za tortu i pecite 40 min. (Ja sam ispekla ovakva dva biskvita, no možete i jedan te ga pažljivo prerezati na dva dijela, ovisi kakav imate kalup.)
7. Vanilin krema / Čokoladna krema
8. Prašak za puding pomiješajte s šećerom i 300ml slatkog vrhnja.
9. U mlijeko stavite pola margarina i 2 žlice arome vanilije (Za čokoladni stavite aromu naranče) te ga zakuhajte.
10. U zakuhano mlijeko umiješajte puding.Kad se zgusne puding stavite ga na hladno i prekrijte ga kuhinjskom prozirnom folijom da se ne stvori kora.
11. U ohlađeni puding dodajte 2 žlice ruma te tučeno slatko vrhnje 350ml x 1 kremfix.
12. Redoslijed slaganja:
13. Biskvit poškropite s rumom. Oko biskvita stavite obruč i istresite Vanilin kremu.
14. Stavite drugi biskvit i tanko namažite s čokoladnom kremom i napravite crveni preljev za torte po uputi na vrećici i prelijte preko biskvita.
15. Kad se preljev stisnuo istresite čokoladnu kremu, poravnajte.Stavite u frižider na pola sata. Napravite čokoladnu glazuru od 150 g čokolade i 3 žlice ulja(odokativno).Ukrasite tortu.
16. Najbolje ju je raditi dan prije jer je rashlađena božanstvena.
Uživajte!!
0 komentari:
Objavi komentar