nedjelja, 17. travnja 2016.

Torta šarlota

Torta šarlota
Složite red piškota, red kreme, pa opet red piškota, pa kreme i to je ukratko opis ove torte. Ukrasite je popečenim listićima badema, čokoladnim ostrušcima ili šlagom po želji. Jednostavno za pripremu, a više nego ukusno za vaše nepce.
Sastojci

  • 1 Puding čokolada Dolcela
  • 500 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 120 g šećera
  • 1 Vanilin šećer Dolcela
  • 100 g čokolade
  • 100 g mljevenih oguljenih badema
  • 2 žlice maraskina ili drugog voćnog likera
  • 10 g želatine (6 listova)
  • 1 žličica instant kave
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • oko 48 piškota
  • mlijeko za močenje



Priprema
Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte s malo mlijeka i umiješajte žumanjke. Ostalo mlijeko pustite da zakuha, dodajte šećer, vanilin šećer, natrganu čokoladu i kratko prokuhajte. Umiješajte pripremljeni puding i kad zavrije, uz miješanje, kuhajte nekoliko minuta. Maknite s vatre, umiješajte bademe, maraskino, namočenu želatinu, kavu i dobro promiješajte.

Bjelanjke istucite u snijeg i umiješajte u kremu pa ostavite da se hladi uz povremeno miješanje. Prije nego se krema počne želirati umiješajte slatko vrhnje istučeno u šlag. U međuvremenu okvir kalupa za torte promjera 24 cm stavite na tanjur za posluživanje i složite piškote (s jedne strane kratko umočene u mlijeko) po rubu i dnu. Dio kreme ulijte u kalup, zatim složite red piškota, kremu, piškote i završite kremom. Tortu ostavite na hladnom nekoliko sati (ili preko noći), a zatim skinite okvir kalupa za torte.
Posluživanje: Tortu ukrasite popečenim listićima badema, čokoladnim ostrušcima ili šlagom po želji.
Savjet: Piškote koje stavljate na kremu isto kratko namočite s jedne strane u mlijeko.

0 komentari:

Objavi komentar