nedjelja, 17. travnja 2016.

Monte kolač



Sastojci

  • 1l mlijeka
  • 12 žlica gustina
  • 8 žlica šećera
  • 20 dag margarina
  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 30 dag čokolade za kuhanje
  • petit keks



Priprema
BIJELA KREMA: Za bijelu kremu pomiješati 2 dcl mlijeka, 12 žlica gustina,  8 žlica šećera sipati u 8 dcl uzavrelog mlijeka i u ohlađeno umiješati 20 dag margarina


CRNA KREMA: .Za crnu kremu otopiti 30 dag čokolade za kuhanje u 1/2 l slatkoga vrhnja(ne ga miksati). ne smije prokuhati.
PRIPREMA:U dublji lim složiti petit kekse (poškropiti ih sa mlijekom) na njih
staviti bijelu kremu, a preko preliti crnu kremu.Ostaviti preko
noći u hladnjaku.




1 komentar: