Fina, nežna, kremasta torta, po receptu moje majke
Sastojci
KORE X 3
- 5 belanca
- 5 kašika šećera
- 2 kašike mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
1. FIL
- 15 žumanca
- 200 gr. šećera
- 8 kašike pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 250 gr. putera ili margarina
- 100 gr. šećera u prahu
2. FIL
- 300 gr. mlevenih oraha
- 2 dl. mleka
- 100 gr. šećera
- 150 gr. putera ili margarina
- 50 gr. čokolade za kuvanje
UKRAŠAVANJE
- 500 gr. šlaga
- mleko po potrebi da se umuti čvrst šlag
Priprema
Kore: Dobro umutiti belanca sa šećerom, pa pažljivo dodati mlevene orahe i brašno i ručno umešati da ne bi spao šam. Ispeći tri ovakve kore.
Fil: Žumanca sa šećerom umutiti dodati puding i skuvati u mleku dok ne dobije gustinu. Kad se ohladi dodati umućen puter ili margarin sa prah šećerom.
Fil:
Popariti orahe sa vrelim mlekom u koje je prethodno dodat šećer, dodati dobro umućen puter ili margarin i rastopljenu čokoladu. Ređati: kora – 1. fil – kora – 2. fil – kora – 1. fil
Odozgo ukrasiti sa šlagom ili dekorisati po želji.
0 komentari:
Objavi komentar