nedjelja, 17. travnja 2016.

Torta BELI ANDJEO

Torta BELI ANDJEO – parče

Fina, nežna, kremasta torta, po receptu moje majke
Sastojci  
KORE X 3

  • 5 belanca
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna

1. FIL

  • 15 žumanca
  • 200 gr. šećera
  • 8 kašike pudinga od vanile
  • 1 l mleka
  • 250 gr. putera ili margarina
  • 100 gr. šećera u prahu

2. FIL

  • 300 gr. mlevenih oraha
  • 2 dl. mleka
  • 100 gr. šećera
  • 150 gr. putera ili margarina
  • 50 gr. čokolade za kuvanje

UKRAŠAVANJE

  • 500 gr. šlaga
  • mleko po potrebi da se umuti čvrst šlag



Priprema
Kore: Dobro umutiti belanca sa šećerom, pa pažljivo dodati mlevene orahe i brašno i ručno umešati da ne bi spao šam. Ispeći tri ovakve kore.
Fil: Žumanca sa šećerom umutiti dodati puding i skuvati u mleku dok ne dobije gustinu. Kad se ohladi dodati umućen puter ili margarin sa prah šećerom.
Fil:
Popariti orahe sa vrelim mlekom u koje je prethodno dodat šećer, dodati dobro umućen puter ili margarin i rastopljenu čokoladu. Ređati: kora – 1. fil – kora – 2. fil – kora – 1. fil

Odozgo ukrasiti sa šlagom ili dekorisati po želji.

0 komentari:

Objavi komentar