ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Silvina spiralna torta

Silvina spiralna torta
Evo ovako, da ne pretjerujem, samo ću reći, savršeno, sva čula su mi uživala u ovom okusu, i nikad prije nisam probala nešto slično.
Sastojci
Kora:

  • 150 grama keksa ( ja sam stavila petit)
  • 100 grama rastopljenog margarina

Bazni nadjev:

  • 1 kilogram svježeg sira
  • 3/4 šalice šećera
  • 6 jaja

Bijeli dio:

  • 300 grama bijele čokolade
  • 1/3 šalice vrhnja za šlag
  • 1 žlica gustina

Tamni dio:

  • 300 grama čokolade za kuhanje
  • 1/3 šalice vrhnja za šlag



Priprema
Izmrvite kekse i pomiješajte sa rastopljenim margarinom. Stavite u kalup za tortu i ispecite na 200 stupnjeva 7 minuta. Izmješajte sir sa šećerom i jajima i podijelite na dva dijela.3. Rastopite obje vrste čokolade i pomiješajte sa navedenim sastojcima. Dodajte bijelu čokoladu u jedan dio sirne mase a crnu u drugi dio.

Stavljajte naizmjenice u kalup po sistemu zebre ( ja sam po stavljala svaku boju u jedno tri navrata. Stavite peći 10 minuta na 200 stupnjeva, a zatim smanjite na 120 i pecite sat vremena. Nakon sat vremena isključite pećnicu i ostavite još dva sata da stoji u njoj. Nakon dva sata preselite u frižder i držite bar deset sati, (ja sam 13 sati držala), pa skinite okvir od kalupa i uživajte u ovoj predivnoj deliciji. Šalica je 2, 5 dcl. Kalup za tortu je 24 cm.

0 komentari:

Objavi komentar