Brz, jednostavan desert bez pečenja, laganog, pahuljastog okusa....
Sastojci
Krema I.
- 8 dcl mlijeka
- 10 žlica šećera
- 2 žumanjka
- 2 dcl griza ( 1 šalica)
- 25 dag margarina
- 1 vanilin secer
Krema II
- 1/2 l slatkog vrhnja
- 10 dag cokolade (vaše omiljene, ja sam stavila mliječnu)
- i još potrebno
- petit keks
- čokoladno mlijeko za namakanje petita
Priprema
Od 8 dcl mlijeka odvojiti dio da se umuti žumanjci i griz. Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom pa kad provre dodati griz , mješati par minuta dok se zgusne. Dodati vanilin šećer, skloniti s vatre, i pustiti da se napola ohladi. U tu napola ohladenu kremu umješati margarin pa dobro umutiti. Za drugu kremu izmiksati slatko vrhnje pa u to dodati čokoladu isjeckanu na male komadiće.
Petit keks nakratko namočiti u čokoladno mljeko (ili kavu) pa slagati u lim (veličine oko 20x30 ), premazati sa polovicom žute kreme, pa preko žute staviti polovicu šlaga sa komadićima čokolade, opet petit keks-žuta krema-ostatak šlaga.
Posluživanje
Poslužiti dobro rashlađeno.Ovo je osnovni recept, a vi možete opet prilagoditi svome ukusu, možda umjesto griza staviti puding sa omiljenim okusom, umjesto petit keksa može plazma keks ili sl....stvarno je podložan promjenama....
0 komentari:
Objavi komentar