ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Ledene griz kocke


Brz, jednostavan desert bez pečenja, laganog, pahuljastog okusa....
Sastojci
Krema I.

  • 8 dcl mlijeka
  • 10 žlica šećera
  • 2 žumanjka
  • 2 dcl griza ( 1 šalica)
  • 25 dag margarina
  • 1 vanilin secer

Krema II

  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 10 dag cokolade (vaše omiljene, ja sam stavila mliječnu)
  • i još potrebno
  • petit keks
  • čokoladno mlijeko za namakanje petita



Priprema
Od 8 dcl mlijeka odvojiti dio da se umuti žumanjci i griz. Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom pa kad provre dodati griz , mješati par minuta dok se zgusne. Dodati vanilin šećer, skloniti s vatre, i pustiti da se napola ohladi. U tu napola ohladenu kremu umješati margarin pa dobro umutiti. Za drugu kremu izmiksati slatko vrhnje pa u to dodati čokoladu isjeckanu na male komadiće.

Petit keks nakratko namočiti u čokoladno mljeko (ili kavu) pa slagati u lim (veličine oko 20x30 ), premazati sa polovicom žute kreme, pa preko žute staviti polovicu šlaga sa komadićima čokolade, opet petit keks-žuta krema-ostatak šlaga.
Posluživanje
Poslužiti dobro rashlađeno.Ovo je osnovni recept, a vi možete opet prilagoditi svome ukusu, možda umjesto griza staviti puding sa omiljenim okusom, umjesto petit keksa može plazma keks ili sl....stvarno je podložan promjenama....




0 komentari:

Objavi komentar