ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Grandisimo torta


Lesnik,cokolada i kafa!!!!!
Sastojci
KORA:

  • 18 belanaca
  • 18kasika secera
  • 24kasika mlevenih lesnika
  • 3kasike brasna
  • 6kasika kakaoa

FIL:

  • 18 zumanaca
  • 250g secera u prahu
  • 2 margarina
  • 100g seckanih lesnika
  • 100g topljene cokolade
  • 2kasicice kafe
  • 400ml slatke pavlake

Glazura:

  • 300ml slatke pavlake
  • 300g cokolade



Priprema
KORA
Umututi 6 belanaca sa 6kasika secera,dodati 8kasika mlevenih lesnika,2kasike kakaa i 1 kasiku brasna.Ispeci koru. Ispeci jos 2 ovakve kore.
FIL
Umutiti 18 zumanaca i 250g secera u prahu i staviti fil da se kuva na pari. Skuvani fil ohladiti i dodati u umucena 2 margarina.Dobro sjediniti fil i margarin. Fil podeliti na tri dela:
        u  1. dodati 100g otopljene cokolade,

     
        u  2. dodati 100g  seckanog lesnika,
        u  3. dodati 2 kasicice kafe.
Umutiti 400ml slatke pavlake.
FILOVAJNE
Na prvu koru naneti fil sa cokoladom,pa preko njega polovinu slatke pavlake,pa druga kora,pa fil sa lesnikom,pa druga polovina slatke pavlake,pa treca kora i na nju staviti fil sa kafom.
GLAZURA
Ganache krem: slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa u nju umesati cokoladu i mesati dok se ne sjedine,ohladiti i naneti na tortu!

0 komentari:

Objavi komentar