Najlepsa, najukusnija, najsocnija i jedna od najbrze napravljenih torti do sada!!!! Naj…Naj…Naj….djavolski cokoladna torta!!!
Sastojci
Testo
- 250 gr. maslaca ili margarina
- 1 vanil secer
- 1.5 solja secera -solja od 2 dcl.
- 1 solja kakaoa
- 1.5 solja vode
- 2.5 solje brasna
- 1/2 solje gustina
- 1 kasikica soli
- 1 kasikica sode bikarbone
- 5 celih jaja
- 3 kasike milerama
Fil
- 4 dcl. slatke pavlake
- 100 gr. bele cokolade
- 1 kasikica zelatina u prahu
- 2 kasike vruce vode
Glazura
- 3 cela jajeta
- 200 gr. cokolade za kuvanje sa secerom
- 100 gr. cokolade za kuvanje bez secera sa 80 % k.
- 1 solja secera
- 230 gr. margarina ili maslaca
- 2 sake badem listica
Priprema
Kakao preliti sa vrucom vodom, dobro izmesati i ostaviti da se ohladi. Maslac sa secerom izraditi penasto, mutiti nekih 15-20 minuta, dodati mileram, vanil secer i jedno po jedno jaje, posle svakog mutiti par minuta. Brasno, sodu, so i gustin izmesati posebno i naizmenicno ga dodavati sa kakom masi od maslaca i jaja.
Vecu tepsiju obloziti papirom za pecenje koji treba premazati maslacem i pobrasniti. Uliti masu i peci na 180 stepeni 15 minuta. Ostaviti kolac u tepsiji 5 minuta i tek nakon toga ga izruciti na resetku da se ohladi skroz. Prerezati ga uzduzno dva puta, tako da se dobiju tri trake. Izrezati krajeve i povrsinu ukoliko je neravna. Od tih komadica napraviti male minjone koje treba uvaljati u izmrvljeni i proprzeni badem. Ohladjene kore premazati filom od umucene slatke pavlake kojoj smo dodali otopljenu belu cokoladu sa zelatinom. Glazura: jaja izmiksati sa secerom da se zapene i u serpi sa duplim dnom staviti na vatru, dodati sve vrste cokolade i kuvati 10-tak minuta da se zgusne. U mlako dodati margarin ili maslac i miksati da se dobije fina penasta krema. Premazati sastavljenu tortu i kasikom napraviti nepravilne sare. Posuti pecenim badem listicima i poredjati po vrhu male minjoncice. Seci toplim nozem!
parce.
0 komentari:
Objavi komentar