ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Sundjer pecivo

Sundjer pecivo
Mekano kao sundjer…premazano divnim premazom koje mu daje izvandredan ukus,smek i sjaj….
Sastojci
1 solja=2.5 dl

  • 4 1/2 solje brasno
  • 400 ml. mlake vode
  • 2 kasicice suhi kvasac
  • 3 zlice rastopjeni puter
  • 3 zlice secer
  • 1 zlica sol

Premaz

  • 250 ml. voda
  • 1 kasicica gustin (skrobno brasno)



Priprema
Kvasac promesajte sa zlicu secer i zlicu brasno u 100 ml. mlake vode i ostavite na nadodje (zapjeni). Brasno promesajte sa solo, secerom pa dodajte nadosli kvasac, puter i vode i zamjesite glatko testo.

Prekrite ga prozirnom folijom i ostavite da se uduplja. Pravite male loptice i spajajte po dve ovako ili pravite kajzerice i ostavite da nadodju u pouljen pleh.  Pecite na 200 stupnjeva dok ljepo porumene. Odma ih premazite premazom i ostavite da se ohlade.
Premaz
Uzmite nekoliko zlice hladne vode i razmutite gustin pa dodajte kipucu vodu promesajte i ostavite da se premaz ohladi.

0 komentari:

Objavi komentar