Sastojci
380 g milerama,
2 jaja,
110 g mlevenih badema,
150 g brašna,
180 g šećera u prahu,
80 ml ulja,
80 g marmelade od nara,
3 dl slatke pavlake.
Za glazuru:
200 ml slatke pavlake,
50 ml vode,
200 g bele čokolade,
10 g želatina,
čokoladni toping za ukrašavanje,
nar.
Torta sa narom se priprema na sledeći način:
Umutiti mileram, šećer, ulje i mlevene bademe. Sve dobro izmešajte, pa dodajte jaja i brašno. Kompaktnu smesu podeliti u dva kalupa za torte premazana maslacem i posute brašnom. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
Svaki deo dobro ohlađenog biskvita premažite marmeladom od nara i šlagom. Prokuvajte slatku pavlaku i vodu, dodajte rastopljeni želatin, pa prelijte preko sitno seckane čokolade. Mešajte dok se ne rastopi i prelijte preko torte kada se glazura malo prohladi. Ostavite tortu u frižideru dok se malo ne stegne, pa ukrasite linijama čokoladnog topinga i bobicama nara.
ponedjeljak, 6. veljače 2017.
Torta sa narom
10:51
No comments
0 komentari:
Objavi komentar