Sastojci
200 g mlevenih oraha,
300 g džema od kajsija,
2 jaja,
kašika masti,
kvasac,
800 g brašna,
šećer po ukusu,
kašika kakaa,
šolja mleka.
Carski kolač se priprema na sledeći način:
Kvasac potopiti u mlako mleko sa kašičicom šećera. Mast umutiti sa kašikom šećera, dodati jaja, umešati uskisli kvasac, pa postepeno dodavati brašno i umesiti fino testo. Testo podeliti na četiri dela i svaki deo rastanjiti prema veličini pleha.
U podmazan pleh staviti jedan sloj testa, premazati ga džemom izmešanim sa kakaom, pa posuti trećinom mlevenih oraha izmešanih sa šećerom. Pokriti drugom korom i tako naizmenično dok se sve ne utroši, a preko gornje kore ne stavljati ništa. Kolač peći na umerenoj temperaturi. Ispečen kolač prevrnuti tako da donja kora dođe gore. Kolač premazati džemom, posuti mlevenim orasima i seći na kocke.
ponedjeljak, 6. veljače 2017.
Carski kolač
10:47
No comments
0 komentari:
Objavi komentar