četvrtak, 9. veljače 2017.

SIRUTKA (SURUTKA) KAO ČUDESAN PRIRODNI LIJEK ZA REGENERACIJU JETRE!

Slikovni rezultat za SIRUTKA
Sirutka ili surutka je tečnost koja se dobije iz kravljeg mlijeka prilikom izrade sira. Surutka je jako bogata mineralima, vitaminima, aminokiselinama, proteinima i drugim tvarima koje su zdrave za naš organizam


Kako se radi o tekućini, znamo da ona brzo stiže do svih organa putem kojih se nadoknađuju mnogi nedostaci u našem organizmu. Zbog niske pH vrijednosti prijenos do organa je veoma brz i efikasan.

U jednoj litri surutke možemo naći tek 360 kilokalorija, što je upola manje od kalorija koje možemo pronaći u jednom litru svježeg mlijeka. Pored spomenutog, surutka u sebi sadrži i bjelančevine.

Minerali koje pronalazimo u surutki održavaju tonus stanica te spriječavaju visok krvni tlak, moždani udar i infarkt.

Proteini sa druge strane spriječavaju osteoporozu, regulišu holesterol, zaustavljaju djelovanje zubnog kamenca, povećavaju mišićnu masu, jačaju imunitet, smanjuju stres i ono najvažnije, regenerišu jetru.

Treba znati da intenzivna ishrana surutkom, u svim njenim originalnim ili derivatnim oblicima, dovodi do brže regeneracije bolesnih mjesta u organizmu.

Kada se surutka redovno konzumira, ona će pomoći regeneraciji jetre. Naime, jetra je jedini organ u čovjeka koji ima sposobnost regeneracije, a surutka se pokazala kao najbolji prirodni lijek za pomoć kod regeneracije.

Potrebno je u dužem periodu svakodnevno piti surutku, barem 0,5 litra, a poželjno je i litar dnevno, a u tom periodu treba izbjegavati masnu hranu, alkohol, cigarete i druge materije koje oštećuju jetru.

Da bi se postiglo što bolje i brže izlječenje poželjno je u isto vrijeme redovno u ishrani upotrebljavati i mladi sir. Najbolje ga je jesti za doručak, i to na prazan stomak, pišu “Skandalozne vijesti“…


0 komentari:

Objavi komentar