S povišenom masnoćom u krvi mnogo ljudi se bori zbog brzog načina života, ali i genetske predispozicije
Ovaj sirup se pokazao vrlo efikasan u skidanju povišenog holesterola.
Potrebni sastojci:
1 kg limuna
5-6 vezica peršuna
3 l vode
1 kesica sode bikarbone
Priprema:
Limun i peršun se kuhaju dva-tri sata i pije se svako jutro na prazan stomak. Limun oprati najprije u hladnoj vodi, zatim ga potopiti u toplu vodu i sipati kesicu sode bikarbone. Ostaviti tako da odstoji oko sat vremena, piše “Dnevno.rs“…
Peršun zajedno sa stabljikom iseckati na sitnije komadiće. Limun zajedno sa korom sitno isjeckati. Peršun i limun staviti u šerpu i naliti tri litre vode. Kuhati na tihoj vatri dok se ne ukuha, 2-3 sata. Kada je skuhano, ocijediti. Trebalo bi otprilike da dobijete 1,5 l sirupa. Pije se svako jutro, na prazan stomak, mjera jedna puna čašica za rakiju. Mjera je dovoljna za 15 dana, ako se pije svako jutro.
četvrtak, 9. veljače 2017.
Ovo pijte svakog jutra na prazan stomak i nikad nećete biti gojazni!
14:44
No comments
0 komentari:
Objavi komentar