Sastojci
2 kore oblatne
7 kašika mlijeka
200 g šećera
250g margarina/maslaca
150 g oraha
200 g mljevenog petit keksa
3 kom jaja
100g čokolade za kuhanje
2 kutije jaffa keksa
Priprema
Rastopiti margarin na laganoj vatri, dodati mlijeko i šecer i miješati da se istopi šećer. Dodati cčokoladu za kuhanje, keks i orahe i na kraju dodati i izmiksana jaja. Kratko kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta.
Ostaviti da se malo prohladi. Oblatne skratiti s kraće strane za neka 4 cm, piše “Coolinarika“… Prvu koru filovati s pola fila, zatim poredati jaffa keks (natopiti keks u mlijeko). Keks redati sa razmakom za širinu prsta. Posebno premazati drugi list oblatne i staviti preko keksa. Dobro pritiskati oblatnu kako bi se fila rasporedio i između keksa. Ostaviti da se stegne, najbolje preko noći.
četvrtak, 9. veljače 2017.
Napravite jaffa štangice u oblatni
14:43
No comments
0 komentari:
Objavi komentar