četvrtak, 3. studenoga 2016.

TORTA BEZ PEČENJA LAGANOG I FINOG OKUSA



SASTOJCI
Podloga:

  • 450gr mlevene plazme
  • 40gr čokolade u prahu
  • 150gr margarina ili maslaca




  • 120gr mleka
  • 50gr mlevenog lešnika


Fil:

  • 500ml jogurta
  • 500ml slatke pavlake
  • 100gr šećera
  • 20gr želatina+10 kašika vode
  • 20gr vanil šećera
  • 200gr crne čokolade


Ganaš glazura:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200gr čokolade


PRIPREMA
Podloga:
Maslac otopiti, i sjediniti sa plazmom, čokoladom u prahu, mlekom i mlevenim lešnikom.

Dobro izraditi i staviti u kalup od 28 cm (ova količina je taman za taj kalup)

Fil:
Dobro umutiti slatku pavlaku sa šećerom i ostaviti je sa strane. Izrendati na krupno crnu čokoladu. Želatin i vodu pomešati i otopiti na tihoj vatri (ili u mikrotalasnoj na 30s). Zatim, želatin dodati u jogurt, promešati i odmah sjediniti mikserom sa umućenom pavlakom i izrendanom čokoladom.
Preliti preko podloge i sve lepo izravnati. Ostaviti u frižider dok glazura ne bude gotova.

Ganaš glazura:
Slatku pavlaku polako zagrejati (ali da ne provri) i dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi i dobro sjedini sa pavlakom (najbolje je mešati sa žicom). Preliti preko torte i ostaviti na hladnom da se dobro stegne.


0 komentari:

Objavi komentar