SASTOJCI
Podloga:
- 450gr mlevene plazme
- 40gr čokolade u prahu
- 150gr margarina ili maslaca
- 120gr mleka
- 50gr mlevenog lešnika
Fil:
- 500ml jogurta
- 500ml slatke pavlake
- 100gr šećera
- 20gr želatina+10 kašika vode
- 20gr vanil šećera
- 200gr crne čokolade
Ganaš glazura:
- 200 ml slatke pavlake
- 200gr čokolade
PRIPREMA
Podloga:
Maslac otopiti, i sjediniti sa plazmom, čokoladom u prahu, mlekom i mlevenim lešnikom.
Dobro izraditi i staviti u kalup od 28 cm (ova količina je taman za taj kalup)
Fil:
Dobro umutiti slatku pavlaku sa šećerom i ostaviti je sa strane. Izrendati na krupno crnu čokoladu. Želatin i vodu pomešati i otopiti na tihoj vatri (ili u mikrotalasnoj na 30s). Zatim, želatin dodati u jogurt, promešati i odmah sjediniti mikserom sa umućenom pavlakom i izrendanom čokoladom.
Preliti preko podloge i sve lepo izravnati. Ostaviti u frižider dok glazura ne bude gotova.
Ganaš glazura:
Slatku pavlaku polako zagrejati (ali da ne provri) i dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi i dobro sjedini sa pavlakom (najbolje je mešati sa žicom). Preliti preko torte i ostaviti na hladnom da se dobro stegne.
0 komentari:
Objavi komentar