Sastojci
Za biskvit:
- 7 bjelanjaka
- 150 g šećera
- 1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
- 1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
- 70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- 150 g kokosova brašna Dolcela
Za kremu:
- 7 žumanjaka
- 2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela
- 700 ml mlijeka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 500 ml slatkog vrhnja
Još potrebno:
- 12 komada petit beurre keksa
- oko 100 ml mlijeka
- 2-3 žlice maraskina
Za posipanje:
- 50 g Kokosova brašna Dolcela
Priprema
Za biskvit:
1.Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
2.Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
3.Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
4.Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
Za kremu:
1.Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
2.Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
3.Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
4.Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
5.Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.
0 komentari:
Objavi komentar