četvrtak, 3. studenoga 2016.

RAFAELO TORTA ZA “25 MINUTA” – ZA NJU KAŽU DA JE KRALJICA MEĐU TORTAM



Sastojci
Za biskvit:

  • 7 bjelanjaka
  • 150 g šećera
  • 1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
  • 1 vrećica Praška za pecivo Dolcela




  • 70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
  • 150 g kokosova brašna Dolcela


Za kremu:

  • 7 žumanjaka
  • 2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela
  • 700 ml mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 ml slatkog vrhnja


Još potrebno:

  • 12 komada petit beurre keksa
  • oko 100 ml mlijeka
  • 2-3 žlice maraskina


Za posipanje:

  • 50 g Kokosova brašna Dolcela


Priprema
Za biskvit:
1.Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
2.Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
3.Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
4.Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.

Za kremu:
1.Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
2.Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
3.Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
4.Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
5.Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.
10330405_1674572266126524_5244929729298802450_n


0 komentari:

Objavi komentar