utorak, 27. rujna 2016.

Jednostavni kolac sa keksima i slasticarskom kremom


Kolac sam slagala u kalup za srneci hrbat i od ovih sastojaka dobiju se dva kolaca . Ako zelite da budu razliciti jedan ostaviti kako je u receptu , a u drugi mozete dodati narezano voce ili neki dobar djem . Super jednostavan  za napraviti , ali zato izuzetno ukusan .

Sastojci

  • 500 g sendvic keksa sa cokoladnim nadjevom
  • 100 ml mlijeka


Nadjev

  • 400 ml mlijeka
  • 4 zumanjka




  • 125 g secera
  • 1 vanilija
  • 6 zlica brasna
  • 100 g maslaca sobne temperature
  • 1 naranca ( korica )


Dorada

  • 400 ml vrhnja za slag
  • 1 zlica secera u prahu
  • 1 vanilija


Priprema
1.Najprije napravi nadjev tako sto ces 2/3 mlijeka staviti da kuha . U zdjeli dobro izmijesaj zumanjke, secer , vaniliju i brasno , pa na kraju dodaj ostatak mlijeka . U dobivenu smjesu uspi 100 ml vrelog mlijeka i dobro izmijesaj , pa sve ispi u ostatak vrelog mlijeka . Kuhaj uz stalno mijesanje dok se krema ne skuha i zgusne .



2.Kremu prebaci u siru posudi i pusti da se ohladi . U medjuvremenu kekse prepolovi i maslac pjenasto izradi mikserom . Kalup za srneci hrbat oblozi prozirnom folijom .

3.Ohladjenoj kremi dodaj izradjeni maslac i naribanu koricu narance , te sve dobro izmiksaj u finu i pjenasu masu .

4.Polovice keksa lagano namakaj u mlijeko , premazuj pripremljenim nadjevom i slazi jedan do drugoga u pripremljeni kalup . Nakon sto slozis sve kekse , povrsinu premazi sa nadjevom , te prekrij folijom . Neka odlezi u hladnjaku nekoliko sati ili preko noci . Ostatak nadjeva sacuvaj za poslije kada izvadis kolac iz kalupa .

5.Vrhnje za slag izmuti sa secerom i vanilijom u pjenicu i ostavi u hladnjak do upotrebe . Rashladjen kolac izvadi iz hladnjaka , domotaj i prebaci na servirni tanjur . Ostatkom nadjeva premazi cijeli kolac izvana .

6.Na kraju cijeli kolac premazi tucenim slatkim vrhnjem i ukrasi po zelji . Dobro rashladjen kolac rezi u koso , tako da se lijepo vide redovi , keksa , cokolade , nadjeva i vrhnja .

0 komentari:

Objavi komentar