ponedjeljak, 19. rujna 2016.

Čupavci na žlice


fini  sočni biskvit za koji vam ni vaga ne treba

 Sastojci

  • 3 kom Jaja
  • 10 žlica šećera
  • 10 žlica brašna




  • 10 žlica ulja
  • 10 žlica mlijeka
  • 1 kom Praška za pecivo Docela
  • ribana korica limuna


Čokoladni umak

  • 150 ml mlijeka
  • 80 čokolade
  • 180 g šećera ( kristal)
  • 1 kom Rum šećer Dolcela
  • 150 g margarina
  • 200 g kokos za uvaljati


Priprema
1.Jaja izmiksati s šećerom, dodati ulje, miksati, pomješati brašno s praškom za pecivo, lagano ga umješati u zmiksana jaja s šećerom i uljem, dodati mlijeko, ribanu koricu limuna.



2.Pečnicu zagrijati na 180 stupnjeva, biskvitnu masu uliti u pek papirom obložen pekač i peči biskvit oko 15 do 20 minuta, ovisi o pečnici. Mjere pekača su 20x30 cm

3.Za čokoladni preljev otopti margarin, šećer, čokoladu i rum šećer u mlijeku. PolaKo zagrijavati uz
mješanje i paziti da na zakipi.

4.Hladni biskvit narezati na kocke, ili oblike koje želite pa umakati u čokoladni preljev i uvaljati u kokos.

5.Ostaviti na rešetki za kolače da se čokolada stisne i osuši.

Posluživanje
Uživati uz kavu ili čaj.

0 komentari:

Objavi komentar