fini sočni biskvit za koji vam ni vaga ne treba
Sastojci
- 3 kom Jaja
- 10 žlica šećera
- 10 žlica brašna
- 10 žlica ulja
- 10 žlica mlijeka
- 1 kom Praška za pecivo Docela
- ribana korica limuna
Čokoladni umak
- 150 ml mlijeka
- 80 čokolade
- 180 g šećera ( kristal)
- 1 kom Rum šećer Dolcela
- 150 g margarina
- 200 g kokos za uvaljati
Priprema
1.Jaja izmiksati s šećerom, dodati ulje, miksati, pomješati brašno s praškom za pecivo, lagano ga umješati u zmiksana jaja s šećerom i uljem, dodati mlijeko, ribanu koricu limuna.
2.Pečnicu zagrijati na 180 stupnjeva, biskvitnu masu uliti u pek papirom obložen pekač i peči biskvit oko 15 do 20 minuta, ovisi o pečnici. Mjere pekača su 20x30 cm
3.Za čokoladni preljev otopti margarin, šećer, čokoladu i rum šećer u mlijeku. PolaKo zagrijavati uz
mješanje i paziti da na zakipi.
4.Hladni biskvit narezati na kocke, ili oblike koje želite pa umakati u čokoladni preljev i uvaljati u kokos.
5.Ostaviti na rešetki za kolače da se čokolada stisne i osuši.
Posluživanje
Uživati uz kavu ili čaj.
0 komentari:
Objavi komentar