utorak, 19. travnja 2016.

Trostruka čoko torta


još jedna čoko torta, da... ali kad se radi o rođendanu moje sestre, jedini mogući odabir je čokolada pa evo još jedne varijacije na temu, jednostavna tortica, meni najbolja čoko torta dosad :-)
Sastojci
Biskvit

  • 4 jaja
  • 3 žlice vruće vode
  • 10 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 10 dag brašna
  • 1 puna žlica kakaa
  • 1 puna žlica praha za capuccino
  • 1 žličica praška za pecivo

Krema 1

  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 20 dag tamne čokolade
  • 5 dag maslaca*

Krema 2

  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 20 dag mliječne čokolade
  • 5 dag maslaca*

Krema 3

  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 20 dag bijele čokolade
  • 5 dag maslaca*

Još za preljev...

  • 1,5 dl mlijeka
  • 2 žlice instant kakaa (kraš ekspress, nesquick...)
  • 1 žličica praha za capuccino



Priprema
Miksati cijela jaja s vodom da se bogato zapjene pa dodati obje vrste šećera i još malo miksati. Ostale suhe sastojke prosijati na ovu smjesu i samo lagano povezati, ne više miksati, mora ostati gusta bogata krema. Uliti u kalup za tortu, peći 25 minuta na 180°C. Za sve kreme postupak je isti, klasični ganache.

Čokoladu razlomiti na kockice i dodati joj nasjeckani maslac, vrhnje zagrijati do vrenja pa preliti preko čokolade i dobro izmiješati da se čokolada do kraja rastopi. Ohladiti u hladnjaku, a kad se stisne smiksati da se dobije fina krema.
Slaganje : Ohlađeni biskvit prerezati na pola. Otopiti kakao i capuccino u mlijeku i time natopiti korice biskvita. Pažljivo mazati kremu na kremu, ja sam slagala tamna čokolada - mliječna - bijela, pazeći da je svaki sloj dobro zaglađen da se kreme međusobno ne pomiješaju. Po želji ostaviti od svake kreme po 2 žlice za ukras, ja sam dodala još i ogradicu od 10 dag tamne čokolade.

0 komentari:

Objavi komentar