još jedna čoko torta, da... ali kad se radi o rođendanu moje sestre, jedini mogući odabir je čokolada pa evo još jedne varijacije na temu, jednostavna tortica, meni najbolja čoko torta dosad :-)
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 3 žlice vruće vode
- 10 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 10 dag brašna
- 1 puna žlica kakaa
- 1 puna žlica praha za capuccino
- 1 žličica praška za pecivo
Krema 1
- 3 dl slatkog vrhnja
- 20 dag tamne čokolade
- 5 dag maslaca*
Krema 2
- 3 dl slatkog vrhnja
- 20 dag mliječne čokolade
- 5 dag maslaca*
Krema 3
- 3 dl slatkog vrhnja
- 20 dag bijele čokolade
- 5 dag maslaca*
Još za preljev...
- 1,5 dl mlijeka
- 2 žlice instant kakaa (kraš ekspress, nesquick...)
- 1 žličica praha za capuccino
Priprema
Miksati cijela jaja s vodom da se bogato zapjene pa dodati obje vrste šećera i još malo miksati. Ostale suhe sastojke prosijati na ovu smjesu i samo lagano povezati, ne više miksati, mora ostati gusta bogata krema. Uliti u kalup za tortu, peći 25 minuta na 180°C. Za sve kreme postupak je isti, klasični ganache.
Čokoladu razlomiti na kockice i dodati joj nasjeckani maslac, vrhnje zagrijati do vrenja pa preliti preko čokolade i dobro izmiješati da se čokolada do kraja rastopi. Ohladiti u hladnjaku, a kad se stisne smiksati da se dobije fina krema.
Slaganje : Ohlađeni biskvit prerezati na pola. Otopiti kakao i capuccino u mlijeku i time natopiti korice biskvita. Pažljivo mazati kremu na kremu, ja sam slagala tamna čokolada - mliječna - bijela, pazeći da je svaki sloj dobro zaglađen da se kreme međusobno ne pomiješaju. Po želji ostaviti od svake kreme po 2 žlice za ukras, ja sam dodala još i ogradicu od 10 dag tamne čokolade.
0 komentari:
Objavi komentar