ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Poppy Cake


Za sve makoljupce poput mene, koje predvodi naša s-makica ... nimalo komplicirano, a opet prefino... Isproban kod susjede, malo prilagođen i dotjeran.... Bitno da je hladan... onda je baš finooooo :)
Sastojci
Kora

  • 15 dag maslaca
  • 15 dag glatkog brašna
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • pola žličice sode bikarbone

Biskvit od maka

  • 10 bjeljanjaka
  • 1 prašak za pecivo
  • 300 g mljevenog maka
  • 250 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera

Krema

  • 9 žumanjaka
  • 100 g šećera
  • 6 žlica Gussnela (škrobnog brašna)
  • 1 l mlijeka
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 250 g putra (margarina...)

za kraj

  • 3 vrećice šlaga
  • ili
  • 1/2 l slatkog vrhnja



Priprema
Prvo i osnovno!
Ovo je recept za veliki lim od pećnice!!! Tako da tu ima kolača za dvije-tri obitelji... Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto, razvaljati ga i staviti ga u lim, na papir za pečenje.

Izraditi bjeljanjke i šećer, dodati mak, vanilin-šećer i prašak za pecivo i to lagano umiještati kuhačom. Staviti preko razvaljane kore i zajedno peći - nekih 20-ak minuta na 180-200 stupnjeva. Isprobati čačkalicom kada je pečeno. Izmiješati žumanjke, šećer i gustin s malo mlijeka i sve to ukuhati u ostalo kipuće mlijeko. Pretresti u posudu, pokriti tankom folijom da se ne napravi "kora" i ostaviti da se hladi. U ohlađeno dodati izrađeni putar s vanilin-šećerom. Filovati preko ohlađenog biskvita. Izraditi šlag ili slatko vrhnje, namazati preko kreme i dobro ohladiti. I to je to!



0 komentari:

Objavi komentar