Piletina se to cili svit znade more na mijun mali načina pravit.. More je se i lešo, pečeno, pohano, na roštilju, gratinirano, faširano, more je se i rolano, na juto, na slatko, na kiselo, na tingulet, na juvu, na gulaš, na paprikaš, na kineski, na tajlandski, a more je se i na mexsički… More je se sa svon mogućon spizon, koju u fridžu nađete mutit, evo van i moje punokrvne hot verzije.
Sastojci
meso:
- 4 kom bataka s karabacima
umak:
- 1 glavica sjeckanog luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 manja konzerva kukuruza
- 1 manja konzerva bijelog graha
- 1 mala chili papričica
- 1žuta ili zelena paprika
- 1 vezica sitno sjeckanog peršina
- 2 oguljene i nasjeckane rajčice
- malo soli i papra
- malo ulja
- 1 velika žlica vegete natur
Priprema
Piletinu operite i nasolite, stavite u vatrostalnu zdjelu i ostavite sa strane. Na malo ulja zažutite luk, dodajte papriku sjeckanu na julienne način i dinstajte dok ne povene. Nakon toga dodajte po redu sve ostale sastojke i začinite umak solju i paprom, te kratko prodinstajte. Zaljutite s čim možete, ili s paprikom ili s tabasco umakom.
Sad kompletan umak prelijte preko mesa i stavite tako peći u pećnicu zagrijanu na 180°C dok se meso lijepo ne ispeče. Poslužite vruće s prepečenim kruhom ili toastom.
Posluživanje
Malo jest ljuće, ali neodoljivo je dobro, za ljubitelje meksičke hrane, ovo jelo je baš prilika da se proba nešto drugo.
0 komentari:
Objavi komentar