ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Piletina na meksički

piletina na meksički
Piletina se to cili svit znade more na mijun mali načina pravit.. More je se i lešo, pečeno, pohano, na roštilju, gratinirano, faširano, more je se i rolano, na juto, na slatko, na kiselo, na tingulet, na juvu, na gulaš, na paprikaš, na kineski, na tajlandski, a more je se i na mexsički… More je se sa svon mogućon spizon, koju u fridžu nađete mutit, evo van i moje punokrvne hot verzije.
Sastojci  
meso:

  • 4 kom bataka s karabacima

umak:

  • 1 glavica sjeckanog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 manja konzerva kukuruza
  • 1 manja konzerva bijelog graha
  • 1 mala chili papričica
  • 1žuta ili zelena paprika
  • 1 vezica sitno sjeckanog peršina
  • 2 oguljene i nasjeckane rajčice
  • malo soli i papra
  • malo ulja
  • 1 velika žlica vegete natur



Priprema
Piletinu operite i nasolite, stavite u vatrostalnu zdjelu i ostavite sa strane. Na malo ulja zažutite luk, dodajte papriku sjeckanu na julienne način i dinstajte dok ne povene. Nakon toga dodajte po redu sve ostale sastojke i začinite umak solju i paprom, te kratko prodinstajte. Zaljutite s čim možete, ili s paprikom ili s tabasco umakom.

Sad kompletan umak prelijte preko mesa i stavite tako peći u pećnicu zagrijanu na 180°C dok se meso lijepo ne ispeče. Poslužite vruće s prepečenim kruhom ili toastom.
Posluživanje
Malo jest ljuće, ali neodoljivo je dobro, za ljubitelje meksičke hrane, ovo jelo je baš prilika da se proba nešto drugo.

0 komentari:

Objavi komentar