nedjelja, 17. travnja 2016.

KAPUCINO TORTA


Ukusna, nije zahtevna za izradu i bas je izdasna….Za sve moje cool prijateljice koje mi znace mnogo!
Sastojci
ZA KORE
3 x po

  • 6 belanjaka
  • 5 kasika secera
  • 10 kasika mlevenog oraha
  • 1 kasika mrvica- prezle

ZA KREMU

  • 18 zutnjaka
  • 18 ravnih kasika secera
  • 250 gr margarina
  • 200 gr putera
  • 3 kesice (jedna je oko 15-20gr) instant kapucina po izboru
  • 300 gr praha za slag pijenu



Priprema
KORE U dobro umucen sne sa secerom, lagano dodavati i rucno umijesati orahe i mrvice. Peci na 180C oko15min. Ispeci jos dvije kore i ohladiti ih.
FIL:  Zutnjake umutiti sa secerom i skuhati na pari. U prohladjen fil dodati izmuce margarin i puter sa prahom od kapucina. Umutiti slag.
SLAGANJE TORTE kora, fil, slag U poslednji sloj slaga dodam, a ne mora jos jednu kesicu kapucina.
Posluživanje: Kao sto ce i nekima od vas djelovati i ja sam mislila da je to mnogo masnoce i mislila da zamijenim sa slagom.

Kako sam tortu radila bas po originalnom prepisu, nisam htjela da menjam. Mogu samo da napomenem da je dosta velika, kore sam pekla u protvanu vel, otpr.40×25. Pravila sam je sinu za rodjendan zaista je velika.Moze i pola kolicine pa kao snit.Ukusna je i socna….ima je…
kapucino torta

0 komentari:

Objavi komentar