utorak, 19. travnja 2016.

Japanski vjetar


...kremasta fantazija... :)
Sastojci
kore:

  • 9 bjelanjaka
  • 30 dkg šećera
  • 1 žlica jabučnog octa

krema:

  • 9 žumanjaka
  • 4 žlice šećera
  • 1 vanilin-šećer
  • 3 žlice gustina
  • 15 dkg oraha
  • 20 dkg margarina
  • 4 dcl mlijeka

još:

  • 1/2 l vrhnja za šlag



Priprema
Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg,dodati šećer i  ocat,još malo izmiksati te staviti peći u namazan i papirom obložen pleh.Peći na 150°C oko 1 sat.Kad se ohladi prerezati na tri dijela.

Žumanjke,šećer,vanilin-šećer i gustin skuhati u 3 dcl mlijeka.U ohlađenu kremu dodati margarin i orahe koje smo prethodno prelili sa 1 dcl kipućeg mlijeka,te sve dobro izmiksati. Vrhnje za šlag izmiksati.Filovati:kora+krema+šlag....Kolač premazati sa šlagom i posuti sa orasima.
 

0 komentari:

Objavi komentar