utorak, 19. travnja 2016.

Esencija od sremuša (srijemoša)-lijek protiv visokog pritiska


Recept i sreću želim da podijelim sa vama jer je pomogao rodici moga muža u snižavanju visokog krvnog pritiska.Ona,Nada,od kako koristi kapi ove esencije, ne koristi više tablete.Moju sreću ne mogu vam opisati!!! Inače izlete u planinu obožavam i već nekoliko godina se trudim da napravim po koji izlet koji me relaksira,a bogami ni leptirići u stomaku ne izostanu :)).Srijemoš sam nabrala jednog takvog izleta i lijepo se družila sa prijateljima.Ubran,koristila sam ga za salatu i okušala se sa esencijom,koriseteći se knjigom Marije Treben "Zdravlje iz božije apoteke".Stajala je esencija dvije godine,nismo je koristili,a onda smo je ponudili Nadi...i eto,....rezultat nije izostao.Sad mi žao što je nisam napravila više,ali proljeće je na pragu.....nadam se izletu opet,iako me neke obaveze sprečavaju.......
Sastojci

  • srijemoš
  • rakija
  • sunce



Priprema
Sitno nasjeckati listove srijemoša ,napuniti staklenu bocu te preliti domaćom rakijom,jačine 38-40 stepeni (ja sam prelila sa domaćom šljivovicom od 45 stepeni). Držati na suncu 14 dana.Procijediti.
Piti 14-15 kapi dnevno sa malo vode. Ovom receptu pridodajem i Evorin sirup od medvjedjeg luka koji je u okviru  komentara nesebično podijelila s nama.Hvala,Evora.

Ona kaže: "Davno sam prepisala iz Ljekovitog bilja recept i stavljam ga kod tebe, možda nekome pomogne. Sirup od medvjeđeg luka(crijemoš) čisti krv, pospješuje bolji rad bubrega i jetre te jača oslabljeni organizam --> 200gr medvjeđeg luka s lukovicom samljeti ili sitno narezati te preliti s 1,5l hladne vode. Nakon što pokriveno odstoji preko noći, tekućinu procijediti, a medvjeđi luk dobro protisnuti. Tekućinu zakuhati, umiješati 1kg šećera ili meda te lagano kuhati 10-15min. Uzimati tri puta na dan po jednu žlicu."
Posluživanje
Ukoliko želite više da saznate o ovoj čudotvornoj biljci,možete saznati ovdje ,iz Ankinog članka ama baš sve,ona se baš potrudila da sve što je pronašla o njemu prenese i nama ovdje,a srijemoš to stvarno i zaslužuje...

0 komentari:

Objavi komentar