nedjelja, 17. travnja 2016.

Crno Bijela Rolada


...izvana čokolada,unutra sir sa šlagom,zajedno jako ukusno,lagano,sočno….
Sastojci
biskvit

  • 5 dkg naribane tamne čokolade
  • 4 jaja
  • 10 dkg šećera u prahu
  • 1žl kristal šećera
  • 1žl kakaa
  • 5 dkg gustine
  • prstohvat soli(za bjelanjke

nadjev

  • 20 dkg svj.krav.sira(može i abc)
  • 2 dcl vrhnja za šlag
  • 12-15dkg šećera u prahu
  • vanilija



Priprema
Na pari miješati čokoladu, kristal šećer i kakao sa 4 žlice vode. U mlako primješati žumanjke i šećer u prahu.Dobro miješati,a zatim dodati gustinu. Bjelanjke istući u snijeg(sa malo soli da se bolje istuku,ali nije sol nužna) te snijeg primješati čokoladnoj smjesi . Staviti  pek papir u tepsiju ,istresti tijesto te peći 10-ak min.na 210c.

Biskvit istresti na vlažnu krpu i zarolati(sa paprom).Ostavite hladiti.
Hladan se biskvit odrola,skine pek papir te nadjene i ponovo zarola.
nadjev: Šlag  istucite, a sir na kratko zagrijati ,dodati šećer u prahu, vaniliju i sve promiješati.
Hladan biskvit odvojiti od krpe i pekpapira, nadjenuti te zarolati.Nakon čokoladne glazure staviti na hladno da se hladi. Po želji ga možete preliti osnovnom čokolad.glazurom
7 dkg čok.u prahu
2, 5 žl.šećera
2, 5 žl.mlijeka sve miješati na niskoj temper.,kad se otopi dodati
5 dkg margarina.
Hladiti u frižideru.U nadjev se po želji može staviti par kapi narančinog soka,a prije glazure biskvit se može premazati.

0 komentari:

Objavi komentar