subota, 16. travnja 2016.

CAPPUCCINO TORTA


Sastojci
ZA BISKVIT

  • 5 bjelanjaka
  • 25 dkg šećera
  • 1 žlica brašna
  • 1 žlica octa ili limunovog soka

ZA KREMU

  • 5 žutanjaka
  • 9 žlica šećera
  • 1 l mlijeka
  • 4,5 žlica oštrog brašna
  • 4,5 žlica gustina ( škrobnog brašna )
  • 2 vrećice vanil šećera
  • 25 dkg maslaca
  • 2 x 15 dkg čokolade za kuhanje
  • 15 dkg krokanta
  • 1 vrećica cappuccino praha

ZA UKRAŠAVANJE

  • 3 dl vrhnja za šlag
  • 2 žličice instant kave
  • po želji još 1 vrećica cappuccino praha



Priprema
BISKVIT
Umutite čvrsti snijeg od bjelanjaka, postupno  dodajte šećer i miješajte dok se ne otopi, dodate brašno i na kraju 1 žlicu octa. Pravilno rasporedite smjesu preko cijelog lima. Smjesu sušite u pećnici na 125 C od 1,5 do 2 sata.
KREMA
Umutite žumanjke sa šećerom u pjenastu smjesu. Dodajte oba brašna i malo hladnog mlijeka te dobro izmiješajte da vam ne ostanu grudice. Preostalo mlijeko zakuhajte , smanjite temperaturu i postupno dodajte umućene žumanjke.

Kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne uz neprestano miješanje i pazite da vam ponovo ne uzavre. Ostavite kremu da se ohladi. U ohlađenu kremu umiješajte umućeni maslac. Kremu podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte rastopljenu čokoladu i usitnjeni krokant, a u drugi dio smjese uspite vrećicu cappuccino praha i sitno nasjeckanu čokoladu, te izmiješajte.
IZRADA     Ohlađenu koru prerežite vodoravno da dobijete dvije kore. Prvu koru premažite kremom od čokolade, pokrijte drugom korom i premažite cappuccino kremom.
UKRAŠAVANJE
Tortu dobro ohladite i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem u koje ste dodali instant kavu prethodno razmućenu u malo hladne vode. Po želji posipati cappuccino prahom.




0 komentari:

Objavi komentar