srijeda, 8. veljače 2017.

Recept za kadaif

Slikovni rezultat za KADAIF
Sastojci:
500 g kadaifa
1 l vode
800-1000 g šećera


1-2 limuna
po ukusu oraha i grožđica (suhog grožđa)

Priprema:
Šećer i vodu prokuhati i napraviti sirup. Dodati kriške limuna i ostaviti da se hladi. Pečeni kadaif preliti s mlakim šerbetom (sirupom), orasima i grožđicama. U ovom receptu je korišten već pečeni kadaif.

Ukoliko pripremate sa nepečenim kadaifom onda se pleh za pečenje premaže margarinom, rasporede se rezanci kadaifa i prelije a otopljenim margarinom. Zapeče se u pećnici za se dobije zlatno smeđa boja. Kada se potupo ohladi prelije se s mlakim šerbetom.
Slikovni rezultat za KADAIF
Slikovni rezultat za KADAIF

0 komentari:

Objavi komentar