četvrtak, 9. veljače 2017.

LAGANI KOLAČ SA VIŠNJAMA KOJI ĆE VAS OBORITI SA NOGU…OBAVEZNO PROBAJTE


Sastojci
Za tijesto:
6 jaja
250 g šećera
160 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
160 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka


250 g maslaca
1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
100 ml mlijeka
2-3 žlice kakaa u prahu
malo Cimeta mljevenog Podravka By Podravka
500 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka ili 500 g svježih višanja bez koštica By Podravka

Za kremu:
750 ml mlijeka
2 vrećice Pudinga vanilin Dolcela By Podravka
2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
200 g maslaca
2 žlice šećera u prahu

Priprema
1.Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.


2.Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh (vel. 35×22 cm), a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu.
3.Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta na 180°C.
4.Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi.
5.Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu.
6.Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje
Tako pripremljeni kolač narežite na kocke ili rombove i poslužite.

Savjet
U sezoni višnje iz kompota možete zamjeniti svježim trešnjama.
Fotografija Torte Kolaci.
Fotografija Torte Kolaci.

0 komentari:

Objavi komentar