nedjelja, 5. veljače 2017.

Kremsnite


Sastojci:
  • 500 gr smrznutog lisnatog tijesta
Krema:
  • 1 litra mlijeka
  • 1 litra vode
  • 8 zutanjaka
  • 8 bjelanjaka ( tucenih u snijeg )
  • 200 gr ostrog brasna
  • 280 gr secera
  • 5 zlica vrhom punih gustina
  • 1 prasak za pecivo
  • 2 vanilin secera




Priprema:
1.
Lisnato tijesto razvaljati ( malo vece od velikog pleha jer se lisnato tijesto malo povuce tijekom pecenja ) i ispeci na straznjoj strani velikog pleha iz pecnice. Vilicom ga prije pecenja izbockati.
Drugi list tijesta mozete kad razvaljate odmah izrezati na kocke, izbockati vilicom i onda peci ili kad razvaljate tijesto tupim nozem samo lagano obiljezite kocke, pa kada je tijesto peceno ostrim nozem izrezite iscrtane kocke.
Pecite na 200 stupnjeva.
Pecene kore ohladite.
2.
Krema:
Pola litre mlijeka i pola litre vode pomijesajte sa zutanjcima, secerom, vanili secerom, ostrim brasnom, gustinom i praskom za pecivo.
Ostatak mlijeka i vode zakuhajte, pa u nju dodajte pripremljenu smjesu i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, kao kad kuhate puding.



Prohladite.
Bjelanjke istucite u cvrsti snijeg, pa ga lagano umijesajte u poluvrucu smjesu.
Ja imam kalup na razvlacenje i on mi puno pomaze kod ovog kolaca. Stavim donju koru od pecenog lisnatog tijesta, razvucem okvir na velicinu tijesta, prelijem kremu i poslazem narezane kocke lisnatog. Ohladim i posluzim...
Po zelji poseceriti secerom u prahu.

Mozete i izraditi vrhnje za slag i staviti na kremu, pa onda poslagati kocke lisnatog tijesta.

0 komentari:

Objavi komentar