Potrebno:
1 bjelanjak
20 dag šećera u prahu
1,5 dl vode
20 dag kristal šećera
2 dag želatine u prahu
25 dag kokosa
1 dl vode
malo arome jagode ( ili po volji neka druga)
Priprema:
Bjelanjak istucite u čvrsti snijeg. Dodajte šećer u prahu i miješajte dok ne postane gusto. Zatim prokuhajte 1.5 dl vode sa kristal šećerom i lagano miješajući dodajte bjelanjku sa šećerom. Miksajte još 10-ak minuta. Želatinu prokuhajte u 1 dl vode, vruću vodu lagano dodajte u smjesu i miksajte još 15-ak minuta. Dodajte kokos i promješajte.
Pola smjese izlijte u tepsiju, a u drugu polovicu ulijte par kapi arome od jagode ili maline i prelijte preko prve polovice. Stavite 2 sata u zamrzivač i nakon toga izrežite na kockice te svaku uvaljajte u kokos. Prilikom slaganja na tanjur možete kombinirati da jedna kocka bude okrenuta na bijelu, a druga na rozu stranu. Izgledaju super, a i vrlo su ukusne.
srijeda, 1. veljače 2017.
DOMAĆI PJENASTI BOMBONI KOJIMA ĆETE OBRADOVATI SVOJE MALIŠANE
14:15
No comments
0 komentari:
Objavi komentar