srijeda, 8. veljače 2017.

ČOKOLADNA BANANKO TORTA

Image result for ČOKOLADNA BANANKO TORTA

Sastojci:
Čokoladni biskvit:
  • 4 jaja
  • 300 g šećera
  • 150 ml ulja
  • 180 ml vode
  • 300 g glatkog brašna
  • 40 g kakaa u prahu
  • ½ praška za pecivo
  • prstohvat soli




Krema s aromom banane:
  • 500 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 80 g gustina
  • ½ arome banane
  • 200 ml slatkog vrhnja
Čokoladna krema:
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 150 g maslaca
Ostalo:
  • 20 čokoladnih bananica
Priprema:
Bjelanjcima dodajte malo soli pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte vodu i ulje. Dodajte prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo pa kuhačom sjedinite sve sastojke. Na kraju lagano umješajte snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) i pecite 30-35 minuta na temperaturi od 170 °C. Ohlađeni biskvit uzdužno prerežite dva puta tako da dobijete tri jednaka dijela. Za pripremu kreme gustin razmutite sa šećerom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, dodajte pripremljeni gustin pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne. U vruću dodajte aromu banane. Premjestite kremu u veću zdjelu, prekrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.


Ohlađenu kremu kratko izmiksajte i pomiješajte s tučenim slatkim vrhnjem. Na podlogu za torte stavite prvi biskvit, a oko njega obruč od kalupa za torte. Premažite biskvit s malo kreme pa posložite pola količine bananko čokoladica. Preko čokoladica nanesite još malo kreme i prekrijte tortu drugim biskvitom. Ponovite isti postupak pa prekrijte tortu posljednjim biskvitom i spremite ju u hladnjak dok pripremate čokoladnu kremu.
Za pripremu čokoladne kreme slatko vrhnje otopite na pari ili laganoj vatri zajedno s maslacem i čokoladom. Ohlađenu kremu kratko izmiksajte i premažite cijelu tortu. Tortu ukrasite po želji - naribanom čokoladom, bananko čokoladicama ili šlagom.

0 komentari:

Objavi komentar