Sastojci:
Čokoladni biskvit:
- 4 jaja
- 300 g šećera
- 150 ml ulja
- 180 ml vode
- 300 g glatkog brašna
- 40 g kakaa u prahu
- ½ praška za pecivo
- prstohvat soli
Krema s aromom banane:
- 500 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 80 g gustina
- ½ arome banane
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g čokolade za kuhanje
- 150 g maslaca
- 20 čokoladnih bananica
Bjelanjcima dodajte malo soli pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte vodu i ulje. Dodajte prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo pa kuhačom sjedinite sve sastojke. Na kraju lagano umješajte snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) i pecite 30-35 minuta na temperaturi od 170 °C. Ohlađeni biskvit uzdužno prerežite dva puta tako da dobijete tri jednaka dijela. Za pripremu kreme gustin razmutite sa šećerom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, dodajte pripremljeni gustin pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne. U vruću dodajte aromu banane. Premjestite kremu u veću zdjelu, prekrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Ohlađenu kremu kratko izmiksajte i pomiješajte s tučenim slatkim vrhnjem. Na podlogu za torte stavite prvi biskvit, a oko njega obruč od kalupa za torte. Premažite biskvit s malo kreme pa posložite pola količine bananko čokoladica. Preko čokoladica nanesite još malo kreme i prekrijte tortu drugim biskvitom. Ponovite isti postupak pa prekrijte tortu posljednjim biskvitom i spremite ju u hladnjak dok pripremate čokoladnu kremu.
Za pripremu čokoladne kreme slatko vrhnje otopite na pari ili laganoj vatri zajedno s maslacem i čokoladom. Ohlađenu kremu kratko izmiksajte i premažite cijelu tortu. Tortu ukrasite po želji - naribanom čokoladom, bananko čokoladicama ili šlagom.
0 komentari:
Objavi komentar