Sastojci:
BISKVIT:
– 4 jaja
– 4 žlice šećera
– 5 žlica brašna
– 1 žlica ulja
– 2 žlice mlijeka
– 2 žlice kakaa
– 1 prašak za pecivo
KREMA:
– 1l mlijeka
– 1 puding od vanilije
– 5 žlica gustina
– 1 jaje
– 1 vanilin šećer
– 5 žlica šećera
– 120g margarina
– 100 g čokolade za kuhanje
– 50g kokosa
I JOŠ:
– 2dcl vrhnja za šlag( Ili narezanih napolitanki)
– 1 kremfix
– Petit keksi
Priprema:
KREMA: 7dcl mlijeka i šećer staviti grijati, u preostala 3dcl umiješati puding, gustin, vanilin šećer i jaje. Kada mlijeko zakuha polako dodavati mješavinu sa pudingom uz neprestano miješanje. Kuhati 2,3 min dok se krema ne zgusne. Kremu podijeliti na 2 dijela. U jedan dio staviti čokoladu, a u drugi kokos.
Kad se kreme malo ohlade u svaku staviti po 60g margarina izrezanog na listiće i dobro izmiksati. Ohlađen biskvit prvo premazati kremom od kokosa, zatim staviti petit kekse namočene u mlijeko pa preko njih premazati čokoladnu kremu. Na vrh ide šlag, ali ja ga nisam imala pa sam narezala čokoladne napolitanke.
BISKVIT: Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka i žlice šećera napraviti čvrsti snijeg. Ostale sastojke pjenasto izmiksati i dodati pola snijega i još kratko miksati. Drugu polovicu snijega lagano ručno umiješati te sjediniti u jednoličnu smjesu. Biskvit staviti u kalup(20×30) Namazan margarinom i posut oštrim brašnom i peći na 180 stupnjeva oko 40 min. Topao biskvit preliti sa
kakaom (1dcl), kraš expres ili sl.
nedjelja, 5. veljače 2017.
Čoko-kokos kolač
03:06
No comments
0 komentari:
Objavi komentar