ponedjeljak, 6. veljače 2017.

BANANA SPLIT TORTA


Sastojci
Biskvit
7 bjelanaca
7 kašika šećera
2 kašike kakaoa


10 kašika oraha
3 kašike brašna
1 prašak za pecivo

Fil
7 žumanaca
700 ml mlijeka
2 pudinga od banane
4 banane
30g čokoladnih mrvica
250g margarina
8 kašika šećera

Dekoracija
3 krem šlaga
250 ml mlijeka
100g čokolade
1 kašika ulja

Priprema
Za biskvit: Dobro umutiti bjelanca, dodati šećer i jos malo umutiti. Brašno pomiješati sa kakaom, orasima, praškom za pecivo pa dodati polako u umućena bjelanca. Rernu zagrijati na 200 stepeni.

Veliki pleh obložiti pek papirom pa sipati umućenu masu i ispeći biskvit. Kada se ohladi presjeći na pola po dužini.

Za fil: Staviti 600ml mlijeka na šporet sa šećerom da prokuha. Žumanca umutiti pa dodati ostatak mlijeka, mutiti i dodati puding od banane. Kada mlijeko prokuha,skloniti sa vatre i polako dodati žumanca sa pudingom svo vrijeme miješajući. Vratiti na laganu vatru i kuhati dok se ne zgusne svo vrijeme mešajući. U ohlađen fil dodati umućen margarin i čokoladne mrvice. Na koru namazati polovinu fila, poredati banane, pa opet premazati filom, odgore položiti koru. Umutiti šlag sa mlijekom i dekorisati tortu, a odgore preliti sa
otopljenom čokoladom, piše “Dnevni.rs“
Povezana slika
Slikovni rezultat za BANANA SPLIT TORTA

0 komentari:

Objavi komentar