Sastojci
BISKVIT:
- 130g margarina
- 300g šećera
- 3 jaja
- 120ml mlijeka
- 50g gorkog kakaa
- 2 žlice čvrstog jogurta
- 1/2 praška za pecivo
- 140g brašna
- 1 vrećica pudinga od lješnjaka
MSCARPONE KREMA:
- 500g mascarpone sira
- 200ml vrhnja za šlag
- 1 kremfix
- 50g šećera u prahu
ČOKO-LJEŠNJAK KREMA
- 200ml vrhnja za šlag
- 80g čokolade sa komadićima lješnjaka
- 100g čokolade za kuhanje
JOŠ POTREBNO:
- 200ml vrhnja za šlag za premazati tortu
još jedna količina ČOKO- LJEŠNJAK kreme za preliti tortu
Priprema
1.BISKVIT: brašno, prašak za pecivo, kakao i puding prah pomiješati.
U drugoj posudi izmiješati margarin i šećer, dodati jaja i dobro izmiješati.
Zatim dodati pola količine brašna sa pudingom i pola količine mlijeka, izmiješati te dodati drugu polovicu brašna i mlijeka. Na kraju dodati jogurt i sve dobro izmiješati.
Smjesu izliti na podmazan i pobrašnjen kalup promjera 28cm.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 45 min.
Ohlađen biskvit izvaditi iz kalupa, prerezati i jedanu polovicu staviti na tanjur za torte i oko njega staviti obruč.
2.MASCARPONE KREMA: Vrhnje za šlag sa kremfixom umutiti u čvrsti šlag i dodati mascarpone i šećer te lagano izmiješati( ne predugo).
3.ČOKO- LJEŠNJAK krema: Obje čokolade otopiti u vrhnju za šlag na pari. Ostaviti da se ohladi.
4.SLAGANJE TORTE: Prvu polovicu biskvita pošpricati mlijekom i staviti pola mascarpone kreme. Na nju staviti čoko- lješnjak kremu pa drugu polovicu mascarpone kreme. Na kraju staviti drugu polovicu biskvita, pošpricati mlijekom i ostaviti par sati u frižideru da se kreme stisnu( a može i preko noći).
Kada se kreme dobro stisnu, maknuti obruč, premazati tortu sa šlagom i preliti čoko-lješnjak kremom.
5.VAŽNO: Znači treba nam dupla količina ČOKO-LJEŠNJAK KREME. Ne treba raditi odmah duplu količinu jer torta se preljeva kada se sve dobro ohladi, stisne, a to se može napraviti i drugi dan.
0 komentari:
Objavi komentar