Možda ste već upoznati sa receptom ove torte,jer je moguće kombinovati i slagati po želji.
Ukoliko niste evo pravog trenutka da pogledate recept,zapišete i bacite se na posao da se zasladite vi i vaša porodica.
SASTOJCI:
Količina je prava i pravi se u večem plehu,ukoliko pravite u manjem koristite manju količinu sastojaka.
- 1 l hladnog mlijeka
- 2 kesice pudinga-vanilija
- 260 gr šećera
- 1 čokolada za kuhanje
- 200 gr lješnjaka – mljevenih
- 200 gr keksa – mljevenog
- 1 pakovanje keks – Petit
- 2 kesice šlag pjene
- 250 gr margarina
PRIPREMA:
U posudu dodajte malo mlijeka i istresite kesice pudinga,a zatim razmutite.
Ostatak mlijeka prokuhajte sa šećerom,pa dodajte razmućeni puding.Kuhajte dok vam se smjesa dovoljno ne zgusne.
Ohladite fil i dodajte margarin i vanilin šećer,pa podijelite smjesu na tri ista dijela.
U prvi dio sipate lješnjake i istopljenu čokoladu.
U drugi dio kokos.
U treći dio keks.
Tortu slažete:
KEKS-ČOKOLADA,LJEŠNJAK FIL- KEKS-FIL SA KEKSOM- KEKS-KOKOS FIL-KEKS – ŠLAG
0 komentari:
Objavi komentar