SASTOJCI
- 1 pakovanje kora za Rozen tortu,
- 700 ml mleka,
- 500 g šećera,
- 700 g mlevenog maka,
- 400 g keksa,
- Nepecena torta sa makom2 kašike mlevenih oraha,
- 250 g margarina,
- 3 kesice vanilin šećera.
Za čokoladnu glazuru:
- 200 g čokolade,
- 20 ml ulja,
- Mak torta sa mlevenim keksom
- 20 g margarina.
Priprema:
Rozen torta s makom je pripremljena na sledeći način:
Prokuvati mleko sa šećerom.
Skloniti s ringle.
Torta sa gotovim korama
Dodati margarin.
Vratiti na ringlu pa povremeno mešati dok se margarin ne rastopi.
Ponovo skloniti sa ringle, dodati mleveni mak, mleveni keks i orahe.
Dobro promešati dok se sve ne sjedini.
Sa prohlađenim filom, filovati kore.
Poslednju koru ne filovati.
Prekriti kolač folijom, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti 24 h da omekša.
Za glazuru, otopiti čokoladu sa margarinom i uljem uz stalno mešanje.
Ohladiti glazuru do gustine za prelivanje i preliti kolač.
0 komentari:
Objavi komentar