utorak, 31. siječnja 2017.

MEDENI DESERT

  

Sastojci:
potrebno je:

  • 1 l mlijeka
  • 200 g Gussnela Dolcela (gustina)
  • 1,5 šolja oko 300 g šećera

  • 5 kašika kakaa u prahu Dolcela
  • 5o g maslaca
  • 3 kašike meda
  • 1 kom Burbon vanilin šećera
  • oko 30 kom čokoladni keks
Priprema:
U većoj posudi izmiješati gustin, šećer, kakao i vanilin šećer. Mlijeko podgrijati da bude mlako, sipati po malo u smjesu sa gustinom i mutiti, staviti da se kuva uz neprekudno miješanje žicom dok se ne zgusne. U vruće dodati maslac i med i miješati da se istope.

U kalup 30 x 10 cm  obložen folijom, sipati vruću smjesu, ostaviti 3-4 kašike, stavljati keks  premazati ostatkom smjese pa poslagati keksa koliko treba da se prekrije smjesa, prekriti folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći
ukrasiti po želji
fino

0 komentari:

Objavi komentar