nedjelja, 29. siječnja 2017.

JAKO UKUSAN ROLAT KOJI PODSEĆA NA SLADOLED

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

Sastojci:
biskvit:

  • 6 jaja
  • 2 kas. vrele vode
  • 150 g secera u prahu
  • 60 g brasna
  • 50 g mljevenih oraha
  • 1 vanilija secer




fil:
  • 400 ml mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 200 g maslaca
  • 150 g secera u prahu
  • 2-3 banane
  • 3-4 kas. cokoladnih mrvica
ukras:
  • 2 slag kreme
  • 2 kas. eurokrema
  • 3 kas. mljevenih oraha
Priprema:
1.
Pjenasto umutite zumanca sa 75 g secera u prahu.
Dodajte 2 kas. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane blijedja.
Bjelanca umutite u cvrst snijeg, dodajte preostali secer i vanilija secer.
2.
U umucena zumanca dodajte lagano brasno sa mljevenim orasima.
Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i pazljivo promijesajte tijesto.
Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min.
3.
Ispecenu koru odmah izrucite na krpu , posutu secerom i zarolajte u rolat.
4.
Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnu temp.
Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa secerom.



5.
Omeksali maslac umutite sa secerom u prahu , postepeno sjedinite sa pudingom.
U fil dodajte cokoladne mrvce i dobro promijesajte, ostavite ga 30 min u frizideru.
Razavijte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko citavog biskvita.
Banane ogulite , odstranite im krajeve i poslozite jednu do druge na vrhu biskvita.
Biskvit lagano urolajte i ukrasite slag kremom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

0 komentari:

Objavi komentar