Sastojci:
Za biskvit:
- 120 g maslaca
- 2 jaja
- 8 žlica šećera
- 4 reda čokolade
- 200 g mljevenih oraha
- malo ribanog oraščića
- 2 dl mlijeka
- 8 žlica brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
Za kremu:
- 1/2 l mlijeka
- 1 vrećica pudinga od vanilije
- 100 g šećera u prahu
- 1 vrećica vanilin šećera
- 130 g maslaca
- 100 g čokolade
- 2 žlice ulja
- 2 vrećice šlaga
Priprema:
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi pjenasto umutiti jaja, maslac i šećer, te dodati otopljenu čokoladu, orahe, oraščić i mlijeko.
2. Brašno pomiješati s praškom za pecivo i dodati u pripremljenu smjesu.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje pa uliti smjesu za biskvit i peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 200 °C.
4. Pečeni biskvit ohladiti i prerezati uzdužno napola kako bi se dobile dvije jednake kore.
Krema:
1. Puding skuhati u pola litra mlijeka prema uputama s vrećice i ostaviti da se ohladi.
2. Posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i umiješati u ohlađeni puding.
3. Prvu koru premazati pripremljenom kremom, prekriti drugom korom, a na nju nanijeti umućen šlag i oblikovati ga u polukrug. Pripremljeno staviti u zamrzivač da se stegne.
4. Čokoladu otopiti s malo ulja i preliti preko ohlađenog kolača.
0 komentari:
Objavi komentar