Sastojci
Biskvit:
- 5 kom bjelanjaka
- 1 jušna žlica meda
- 5 žlica brašna
- 1 žlica velika i navršna puna kakaoa
- 2 žlice ulja
- 5 žumanjaka
- 1/2 kašič. praška za pecivo
Fil:
- 2,5 dl slatkog vrhnja i po želji 1 žlica šećera u prahu
- 1,5 dl hladnog mlijeka
- 1 vrećica želatine u prahu
- Preljev: 100g čokolade za kuhanje
- 100g mliječne čokolade
- 150g margarina
Priprema
Umutiti bjelanjke, dodati im med, jedno po jedno žumance, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.Izliti na široku tepsiju od pećnice postavljenu papirom za pečenje , vrlo kratko peći na 180C, oko 10-tak min. Prohlađen biskvit prerezati na pola po dužini tepsije u kojoj se pekao.
Za fil izmutiti slatko vrhnje, u dobro umućeno postepeno dodavati mlijeko, dobro izraditi ,želatinu pripremiti po uputstvu i mlaku dodati u smjesu. Za čoko preljev: otopiti na pari obje vrste čokolade i margarin .Otopljeno malo prohladiti.Slagati donja kora, tanki premaz od vrhnja(pola smjese)preko toga preliti čokoladnim preljevom,ostaviti čoko preljev malo stegnuti u hladnjaku radi lakšeg nastavka filovanja, odgore drugi dio premaza od vrhnja, drugio dio kore i odgore preliti sa čokoladnim preljevom.
Posluživanje
Kolač je potrebno dobro ohladiti,rezati na šnite i uživati!
0 komentari:
Objavi komentar